- 2 csomag leveles tészta
- 4 alma
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál méz
- fél citrom leve
- fahéj
Az almákat félbevágjuk, a magházukat pedig eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük a cukrot, a citrom levét és ha forr az almákat is. 2 percig forraljuk, TOVÁBB NEM SZABAD! Szedjük ki egy papírtörlőre. A tésztát kitekerjük, 6 egyforma csíkra vágjuk és pici mézzel megkenjük. Erre fektetjük sorban az almákat, meghintjük fahéjjal és óvatosan, de szorosan feltekerjük. Lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük és megsütjük.
A tetejére porcukrot szórjunk.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (25*35 cm ) öntjük és 10-12 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojás sárgáját a vajjal kikeverjük. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben kis cukorral, majd az egészet a liszttel kidolgozzuk. 2 részre osztjuk. Lap, töltelék, lap
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat egy villával pépesre törjük, hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, beleszitáljuk a porcukrot és beleszórjuk a kekszet. Jól összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű