5 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg vaj, vagy Rama
10 dkg főzőcsokoládé
pici só
A krémhez:
25 dkg sovány túró
10 dkg porcukor
1 citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
5 cl rum
1 csomag zselatin
4 dl tejszín
25 dkg földieper
vaj
liszt
A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral, kevés sóval. A vajat és a csokoládét külön vízfürdő felett felolvasztjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, a lisztet, a vajat és csokoládét.
A masszát sütőformába öntjük, és 180 C-fokos hőmérsékleten 45 perc alatt a sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és 3 egyenlő lapra vágjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, a citromlével és a kemény habbá vert tejszínnel. A beáztatott zselatint kevés forró vízben feloldva a túrókrémhez keverjük.
Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta tortaformába. A krém felét a piskótalapra kenjük, megrakjuk az előre megtisztított, megmosott és negyedekbe vágott eperrel, majd beborítjuk a következő piskótalappal, és megismételjük a műveletet. A tetejére rakott piskótalapra tejszínt kenünk, és eperdarabokkal gazdagon díszítjük.
A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport elkeverjük. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojást robotgéppel habosítjuk. Majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű