A piskótához:
8 db tojás
8 ek porcukor
2 ek kakaópor
7 ek liszt (+ a tepsihez)
A krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
A zseléhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 ek porcukor
6 dl Fanta (szénsavas narancsos üdítő)
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját simára keverjük a porcukorral és a kakaóporral. Fokozatosan adagolva hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. A masszát közepes méretű, kilisztezett, mély tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a vajat és a porcukrot simára keverjük, majd a túrót hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat. Ezután a krémet az elkészült, kihűlt, tepsiben maradt piskótára simítjuk.
A zseléhez a pudingport és a porcukrot simára keverjük, majd felöntjük a narancslével, és folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A zselét langyosra hűtve a túrókrém tetejére öntjük. Kb. 60 percre hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni, majd felszeletelve tálaljuk.
A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, 2/3 részét kinyújtjuk, tepsibe tesszük (42x33 cm), megszórjuk 5 dkg darált dióval. A magozott meggyet összekeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Tegyük , az őrölt mandulát, 1 evőkanál cukrot és a sót a késes robotgépbe, és keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a vajat, és keverjük, amíg morzsássá áll össze. Adjuk és kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárga tészta: 3 db tojás 3 ek porcukor 3 ek liszt 1 tk sütőpor A tojások sárgáját habosra keverni a porcukorral. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű