A piskótához:
8 db tojás
8 ek porcukor
2 ek kakaópor
7 ek liszt (+ a tepsihez)
A krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
A zseléhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 ek porcukor
6 dl Fanta (szénsavas narancsos üdítő)
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját simára keverjük a porcukorral és a kakaóporral. Fokozatosan adagolva hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. A masszát közepes méretű, kilisztezett, mély tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a vajat és a porcukrot simára keverjük, majd a túrót hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat. Ezután a krémet az elkészült, kihűlt, tepsiben maradt piskótára simítjuk.
A zseléhez a pudingport és a porcukrot simára keverjük, majd felöntjük a narancslével, és folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A zselét langyosra hűtve a túrókrém tetejére öntjük. Kb. 60 percre hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni, majd felszeletelve tálaljuk.
A tojást a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a diót/mákot/kakaót. Végül a sütőport és jól összedolgozzuk. Tepsibe öntve kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Helyezzük a vizet, a cukrot és a friss élesztőt a keverőedénybe és melegítsük 2p/37°C/2-es fokozaton. 2. Adjuk hozzá a joghurtot,tojást, lisztet, majd utána a sót és dagasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát apróra vágtam, megfőztem, majd még melegen pürésítettem, botmixerrel a legegyszerűbb. A tojássárgákat habosra kevertem az édesítővel 3-4 percig, közben a csokit a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű