3 tojás
3 evőkanál hideg víz
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl főtt feketekávé (a belocsoláshoz)
A krémhez:
1 csomag tejszínes pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
Olvass tovább: http://www.laspalmeraskft.com/news/csokolades-habos-szelet-olyan-konnyed-hogy-elolvad-a-szadban/
A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes méretű tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukorral és a tejjel összekavarjuk, a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. Ha a puding kihűlt, a felvert habot hozzákavarjuk. A megsült piskótát tálcára tesszük és belocsoljuk a kávéval, majd rákenjük a krémet. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, hagyjuk hűlni és mikor már csak éppen langyos, a krém tetejére kenjük. A süteményt 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.
Olvass tovább: http://www.laspalmeraskft.com/news/csokolades-habos-szelet-olyan-konnyed-hogy-elolvad-a-szadban/
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd kókusszal megszórt deszkán kinyújtom és megtöltöm a krémmel, majd feltekerem és tálalásig hűtőbe teszem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. 2. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük és dagasztó programra kapcsoljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal és a rummal összekeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta kétharmadát egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű