60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
20 dkg zsír,
2 dl tej,
1 teáskanál cukor + 3 evőkanál porcukor a tésztába,
só,
1 db tojás + 1 tojás lekenni a kifliket,
A teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszük, egyenkét kinyújtjuk gömbölyűre, felcikkezzük, rá tesszük a tölteléket, mákot, diót, lekvárt, Kicsit kelesztjük, lekenjük tojással, megspricceljük vízzel, és 180 fokon pirosra sütjük.
200 fokra melegítsd elő a sütőt. Keverd össze a hozzávalókat habverő segítségével, majd a tésztát adagold papírkosárkával bélelt muffin formákba. Ezután 180 fokon 20-25 perc alatt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű15 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg porcukorral. Egyenként beleütünk 4 tojás sárgáját, közben mindig keverjük. 4 tojás fehérjéből habot verünk, beleszórunk 3 dkg porcukrot, újból...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sütemény lapját kell elkészíteni. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, úgy, hogy hozzáadunk egy csipet sót, majd hozzákanalazzuk a cukrot. Mikor már jó kemény, szerre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül). 2. A sütőnket bekapcsoljuk, elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű