Családireceptkönyv.hu

Kelt mákos, szilva lekváros kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
20 dkg zsír,
2 dl tej,
1 teáskanál cukor + 3 evőkanál porcukor a tésztába,
só,
1 db tojás + 1 tojás lekenni a kifliket,

Elkészítés:


A teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszük, egyenkét kinyújtjuk gömbölyűre, felcikkezzük, rá tesszük a tölteléket, mákot, diót, lekvárt, Kicsit kelesztjük, lekenjük tojással, megspricceljük vízzel, és 180 fokon pirosra sütjük.

Kelt mákos, szilva lekváros kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


Judit Ruszin
Andrea Aczél
Edina Brunczlik
Annamária
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekváros párnácskák
Lekváros párnácskák

---a lisztet összedolgozzuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel,a cukrokkal,a sóval,a tojássárgájával és annyi olajjal, hogy rugalmas tésztát kapjunk -konyharuhával le...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Kávéhabos csokis-diós muffin
Kávéhabos csokis-diós muffin

1.A dióbelet 180 ˚C sütőben 5 perc alatt megpirítjuk. Pirítás után könnyebben lejön a dió vékony héja. Mi nem szedtük le ezt a vékony héjat. Mindenkinek szabadon az ízlésére van bí...

Elkészítési idő: Kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Babapiskótás süti
Babapiskótás süti

Előkészítünk egy mutatós kerek, közepes nagyságú formát, amiben készítjük a süteményt. Első lépésként a piskótát egyenként belemártjuk rumos tejbe, és kirakjuk vele az forma alj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk