60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
20 dkg zsír,
2 dl tej,
1 teáskanál cukor + 3 evőkanál porcukor a tésztába,
só,
1 db tojás + 1 tojás lekenni a kifliket,
A teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszük, egyenkét kinyújtjuk gömbölyűre, felcikkezzük, rá tesszük a tölteléket, mákot, diót, lekvárt, Kicsit kelesztjük, lekenjük tojással, megspricceljük vízzel, és 180 fokon pirosra sütjük.
Végy egy nagy, jól lezárható mûanyagedényt. Kapcsold be a sütôt, alsó-felsô sütésre, 180 fokon. Dobj a tálba 100g kókuszlisztet, 2 KK sütôport, 3-4 EK kakaót (keserût, nem...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk. 2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal. 3. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kb. fél órát a hűtőben pihentetjük. Miután kivettük a hűtőből, kinyújtjuk, kiszaggatjuk és me...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű