6 db tojás,
35 dkg cukor,
32 dkg liszt,
8 ek víz,
1 tasak sütőpor
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, majd beleforgatjuk óvatosan a 6 tojás keményre felvert habját.
32x24 cm -es tepsik kizsírozunk és lisztezünk, majd 170 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) kb 30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt kevés cukorral, 1 evőkanál liszttel és 1/2 dl tejjel simára keverjük, majd letakarva felfuttatjuk. A kétféle lisztet a többi cukorral és a sóval tálba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát a cukorral sűrű kásává főzzük, majd belekeverjük a mandulát és citromhéját. Ha kihűlt, kézzel tetszőleges alakzatokat (kifli,rúd,pogácsa) gyúrunk, porcukorban meghemperget...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű