Családireceptkönyv.hu

Habos almás


Írta:

Adag: 10-12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,
a töltelékhez:

kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.
a habhoz:

7 tojásfehérje,
30 dkg cukor

Elkészítés:


A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.
Készíthető túrótöltelékkel is.

Habos almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Vaníliakrémes almás pite
Vaníliakrémes almás pite

A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas mini fánk
Fahéjas mini fánk

A szobahőmérsékletű vajat verjük habosra a cukorral. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, a lisztet, majd keverjük telje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-vaniliás krémes süti
Diós-vaniliás krémes süti

1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Karácsonyfa kalács
Karácsonyfa kalács

A lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Közepébe lyukat készítünk, amibe beleöntjük a felolvasztott és kihűtött vajat, a tejet és a felvert tojásokat. A tésztát jól kido...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk