Hozzávalók (21x23 cm-es tepsihez, nekem 12 nagy szelet jött ki belőle):
- 6 tojás
- 1 banán (100 g)
- 1 alma (200 g)
- 3 ek méz (én DW édesítőt használtam, kb. 20 grammot)
- 200 g kókuszreszelék
- vanília
- csipetnyi só
- 1 tk szódabikarbóna
+ a tetejére mehet erdei gyümölcs, ha valaki gyümölcsösebben szeretné. :)
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük (reszelni is lehet), majd mixerrel beledolgozzuk a tojások sárgáját, a mézet/édesítőt, a kókuszreszeléket, a vaníliát és a szódabikarbónát, végül óvatosan beleforgatjuk a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is. Kókuszzsírral kikent tepsibe terítjük (én szilikonosat használok, azt nem kell kikenni), a tetejét szépen elsímítjuk (a képen látható habkártya segítségével, szuper eszköz :), megszórjuk a gyümölcsünkkel (ha teszünk rá), majd kb. 40 perc alatt készre sütjük. A tetejét porított édesítővel díszítettem :) Egy szelet édesítővel készítve 170 kalóriát, ebből 5 g fehérjét, 8 g szénhidrátot és 14 g zsírt tartalmaz, ha mézzel dolgozunk, az dob kicsit a szénhidrátértéken. Szuper reggeli, uzsonna vagy nasi a kávénk/teánk mellé, ráadásul könnyen szállítható. :) Jó étvágyat!:
Konyhamesek.sk
A kekszet darabokra tördeljük, nem kell túl apróra, így szebb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tejet hozzáadjuk és jól összekavarjuk. A kekszdarabokat egy tortaformába,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Eiweiße ganz steif schlagen. Zucker und Vanillezucker zugeben und weiter steif schlagen, bis der Zucker gelöst ist. Quark, Bittermandelöl und Kokosflocken unterheben und mit Hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tepsibe úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz