30 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg vaj
5 db tojás
10 dkg porcukor
A sütéshez : kevés olaj .
A rétegek közé : 1 tábla (100 g ) Milka tejcsokoládé .
A tetejére : kevés porcukor .
A csokit daráljuk le .A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét verjük fel kemény habbá . A sárgáját , a vajjal és a cukorral keverjük habosra . Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet . Végül óvatosan , vigyázva , hogy ne törjük össze , forgassuk bele a tojásfehérje habot . A szokásosnál jóval sűrűbb masszánk lesz .
A palacsinta sütőben egy kevés olajat felhevítünk ( tényleg csak keveset , mert a tészta is tartalmaz zsiradékot , vajat ) . Körülbelül 2 merőkanálnyi tésztát teszünk a sütőbe egy-egy réteg elkészítéséhez . Így készítve 8 palacsintával számolhatunk . Az egyik oldalát szép pirosra sütjük .
A sült felével alul átcsúsztatjuk ( innét ered a neve ) egy tányérra . A sületlen részt megszórjuk 1,5-2 evőkanálnyi reszelt csokoládéval . Gazdagabban nem érdemes , mert akkor már nagyon édes lesz , bízz bennem ha így csinálod tökéletes lesz . Megsütjük a következő palacsintát ugyanúgy mint az elsőt , ezt rácsúsztatjuk a csokis rétegre , a tetejét megszórjuk csokival .
Ezt folytatjuk mindaddig , amíg az utolsó palacsintához nem érünk . Az utolsó réteget úgy borítjuk a többire , hogy a sült fele kerüljön felülre .
Megszórjuk porcukorral .
Az alapanyagokat összekeverem krémesre és a Tupperware FormaVarázs krokett formázójával kinyomom, méretre vágom és 1-2 órára fagyaszóba teszem. Eközben az étcsokit gőz fölött megol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyik lapra krém fel rá kirakni a babapiskótát meglocsoljuk rumaromával, krém másik fele lap. Máz: porcukor, citrom lé fényesre keverjük, majd bele a málnaszörp és margarinnal...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű