Családireceptkönyv.hu

Habos málnás süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojássárgája
30 dkg margarin
28 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 dl tej

Hab:
7 tojásfehérje
35 dkg kristálycukor

Szükséges még:
málna


Elkészítés:


A tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ekkor már kézi habverővel keverem. Egy 35 × 40 cm-es tepsit kivajazok és lisztezek, beleöntöm a masszát, majd megszórom egyenletesen gyümölccsel (friss málnával, eperrel, de lehet sárgabarackbefőttel is készíteni – a savanykás gyümölcs jobb bele). 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem.
Amíg sül a tészta, a tojásfehérjét a cukorral mixerrel kemény habnak felverem. Kb. 15 percig is eltart, hogy a hab “sziklakemény” legyen! ;-)
Amikor a tészta megsült, kiveszem a sütőből és rásimítom a habot. Picit villával meg lehet cifrázni, majd visszateszem a sütőbe kb. 10-15 percre, de már csak 100-120°C-on, hogy a hab teteje kicsit megszikkadjon. Így a hab még másnap is szép magas marad, persze csak ha még marad másnapra a sütiből!
Arra vigyázzunk, hogy a hab ne sárguljon meg, mert akkor már a szeletelésnél töredezni fog! Ilyen egyszerű receptet, és mennyit írtam! :D Jó étvágyat kívánok a sütihez!


Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű és fincsi! A hozzávalók mennyiségét hozzáalakítottam a 35 × 40 cm-es tepsimhez, ugyanis a régi tepsik szerintem kisebbek voltak, így szép magas a süti, nem is nagyon lehet átharapni! ;-

Habos málnás süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgabarackos gombóc
Sárgabarackos gombóc

Összekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk. 12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a bara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes Kalács
Mézes Kalács

A tojást a zsírt, a mézet,porcukrot habosra keverni, majd utánna belekeverni a lisztet, szódabikarbónát, fahéjjat. Utánna 3-4 mm -re nyujtani és a kívánt formára szaggatni. Lassan...

Elkészítési idő: max. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Kossuth kifli
Kossuth kifli

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. - Az olvasztott vajat 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a rummal és a sóval, végül pedig a to...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk