menu

Családireceptkönyv.hu

Habos málnás süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojássárgája
30 dkg margarin
28 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 dl tej

Hab:
7 tojásfehérje
35 dkg kristálycukor

Szükséges még:
málna


Elkészítés:


A tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ekkor már kézi habverővel keverem. Egy 35 × 40 cm-es tepsit kivajazok és lisztezek, beleöntöm a masszát, majd megszórom egyenletesen gyümölccsel (friss málnával, eperrel, de lehet sárgabarackbefőttel is készíteni – a savanykás gyümölcs jobb bele). 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem.
Amíg sül a tészta, a tojásfehérjét a cukorral mixerrel kemény habnak felverem. Kb. 15 percig is eltart, hogy a hab “sziklakemény” legyen! ;-)
Amikor a tészta megsült, kiveszem a sütőből és rásimítom a habot. Picit villával meg lehet cifrázni, majd visszateszem a sütőbe kb. 10-15 percre, de már csak 100-120°C-on, hogy a hab teteje kicsit megszikkadjon. Így a hab még másnap is szép magas marad, persze csak ha még marad másnapra a sütiből!
Arra vigyázzunk, hogy a hab ne sárguljon meg, mert akkor már a szeletelésnél töredezni fog! Ilyen egyszerű receptet, és mennyit írtam! :D Jó étvágyat kívánok a sütihez!


Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű és fincsi! A hozzávalók mennyiségét hozzáalakítottam a 35 × 40 cm-es tepsimhez, ugyanis a régi tepsik szerintem kisebbek voltak, így szép magas a süti, nem is nagyon lehet átharapni! ;-

Habos málnás süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tarka kevert süti
Tarka kevert süti

A tojásokat felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a lágy margarint és jól kikeverjük. Elvegyítjük a sütőport a liszttel és belekeverjük a margarinos masszába. Kettévesszük a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
461. Boldogi rózsafánk
461. Boldogi rózsafánk

A hozzá valókból palacsinta sűrű tésztát keverni. Egy széles, lapos lábasba zsírt, olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd a sütőformát belehelyezzük. A zsírtól könnyebben lejön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: ani44
Vaníliás-tejfölös szelet
Vaníliás-tejfölös szelet

Először a krémet készítsük el: A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk legalább langyosra kihűlni, időközönként keverjünk egyet rajta, h...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyümölcs sorbet
Gyümölcs sorbet

2 csésze fagyasztott erdei gyümölcs 1/2 csésze görög joghurt 2 evőkanál méz 1 teáskanál citromlé Elkészítés: 1. A hozzávalókat dolgozd össze robotgépben, majd a krémes kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk