7 tojássárgája
30 dkg margarin
28 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 dl tej
Hab:
7 tojásfehérje
35 dkg kristálycukor
Szükséges még:
málna
A tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ekkor már kézi habverővel keverem. Egy 35 × 40 cm-es tepsit kivajazok és lisztezek, beleöntöm a masszát, majd megszórom egyenletesen gyümölccsel (friss málnával, eperrel, de lehet sárgabarackbefőttel is készíteni – a savanykás gyümölcs jobb bele). 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem.
Amíg sül a tészta, a tojásfehérjét a cukorral mixerrel kemény habnak felverem. Kb. 15 percig is eltart, hogy a hab “sziklakemény” legyen! ;-)
Amikor a tészta megsült, kiveszem a sütőből és rásimítom a habot. Picit villával meg lehet cifrázni, majd visszateszem a sütőbe kb. 10-15 percre, de már csak 100-120°C-on, hogy a hab teteje kicsit megszikkadjon. Így a hab még másnap is szép magas marad, persze csak ha még marad másnapra a sütiből!
Arra vigyázzunk, hogy a hab ne sárguljon meg, mert akkor már a szeletelésnél töredezni fog! Ilyen egyszerű receptet, és mennyit írtam! :D Jó étvágyat kívánok a sütihez!
Egyszerű és fincsi! A hozzávalók mennyiségét hozzáalakítottam a 35 × 40 cm-es tepsimhez, ugyanis a régi tepsik szerintem kisebbek voltak, így szép magas a süti, nem is nagyon lehet átharapni! ;-
A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy 23 × 34 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Keverőtálban elektromos habverővel habosra keverjük a tojásokat, a cukrot és a vajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű mass...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét habbá vertem sóval és az ecettel...csak ép ,hogy kemény legyen majd két részletben hozzá adtam a cukrot majd az ételfestéket és tovább verve, hogy kemény hab legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű