1 cs. réteslap
50 dkg túró
15 dkg cérnametélt
4 tojás
15 dkg cukor
1 cs. van. cukor
fél citrom reszelt héja
2 dl tejföl
pici só
5 dkg Rama
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, van. cukorral, tojássárgákkal és a tejföllel, majd beledolgozzuk a tésztát. A tojásfehérjékből a maradék 5 dkg cukorral kemény habot verünk, és óvatosan a tésztás túróba forgatjuk. Egy közepes tepsi alját és a széleit kibéleljük a réteslappal úgy, hogy a széleit vissza tudjuk hajtani a tetejére. Meglocsoljuk az olvasztott Rama egyharmadával, belesimítjuk a túrós tésztát, és ráhajtjuk a széléről a réteslapokat. A tetejét befedjük a maradék réteslappal, és meglocsoljuk a maradék olvasztott Ramával. Meleg, 150 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt fél órát pihentetjük, utána porcukorral meghintjük a tetejét.
Elkészítése: A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a vajjal, vaníliás cukorral és tejszínhabbal együtt, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt tortaformába simítjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk. Nem kelesztjük, hanem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA glazúrt készítjük el először. A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű