1 cs. réteslap
50 dkg túró
15 dkg cérnametélt
4 tojás
15 dkg cukor
1 cs. van. cukor
fél citrom reszelt héja
2 dl tejföl
pici só
5 dkg Rama
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, van. cukorral, tojássárgákkal és a tejföllel, majd beledolgozzuk a tésztát. A tojásfehérjékből a maradék 5 dkg cukorral kemény habot verünk, és óvatosan a tésztás túróba forgatjuk. Egy közepes tepsi alját és a széleit kibéleljük a réteslappal úgy, hogy a széleit vissza tudjuk hajtani a tetejére. Meglocsoljuk az olvasztott Rama egyharmadával, belesimítjuk a túrós tésztát, és ráhajtjuk a széléről a réteslapokat. A tetejét befedjük a maradék réteslappal, és meglocsoljuk a maradék olvasztott Ramával. Meleg, 150 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt fél órát pihentetjük, utána porcukorral meghintjük a tetejét.
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A meggyet, a cukrot és a fahéjat egy lábasban elkeverem, majd tovább keverve felmelegítem. 2. Amikor levet engedett belekeverem a kevés vízben feloldott pudingporokat is.Ha so...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA habtejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel) és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű