10 dkg zabpehely
2 hámozott, reszelt alma
½ tk őrölt fahéj
½ l tej
2 ek őrölt lenmag
1,5 dl joghurt
méz
Így készítsük: egy lábasban keverjük össze a zabpelyhet, almát, fahéjat és tejet, majd időnként belekavarintva tegyük fel főni. Mikor felfőtt, még 4-5 percig főzzük folyamatosan kavarva. Keverjük hozzá az őrölt lenmagot is.
Miután kiporcióztuk (kb. 4 adag jön ki), spécizzük meg a tetejüket a joghurtos-mézes öntettel. Erre még jöhet egy csippentés fahéj is, és voilà.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe rakjuk. Enyhén belisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélel...
Elkészítési idő:A lisztet szitáljuk le, dagasztógépbe mérjük bele, szoba hőmérsékletű zsírt adjuk hozzá, a liszttel kicsit járassuk össze, adjuk hozzá a sót, tojást, tejfölt, a vízzel elkevert cit...
Elkészítési idő: 1 ó +pihentetésA kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk...
Elkészítési idő: