10 dkg zabpehely
2 hámozott, reszelt alma
½ tk őrölt fahéj
½ l tej
2 ek őrölt lenmag
1,5 dl joghurt
méz
Így készítsük: egy lábasban keverjük össze a zabpelyhet, almát, fahéjat és tejet, majd időnként belekavarintva tegyük fel főni. Mikor felfőtt, még 4-5 percig főzzük folyamatosan kavarva. Keverjük hozzá az őrölt lenmagot is.
Miután kiporcióztuk (kb. 4 adag jön ki), spécizzük meg a tetejüket a joghurtos-mézes öntettel. Erre még jöhet egy csippentés fahéj is, és voilà.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelni hagyjuk. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán fél c...
Elkészítési idő:Megjegyzés: a tölteléket fahéj nélkül kevés citrom levével és reszelt citromhéjjal is elkészíthetjük,így világos marad. Jó étvágyat! Kiegészítés:a töltelékhez 10 db nagyobb méret...
Elkészítési idő: 45percDolgozd össze a túrót a tojással, a búzadarával, lisztel, tejföllel és sóval. Pihentesd legalább 15 percig. Vizes kézzel vagy kanál segítségével formázd gombócokká és lisztben fo...
Elkészítési idő:Dobos szelet, vagy hatlapos. Tésztája. 50 dkg.liszt, 2 db.tojás, 3 dkg.vaj, 1 cs. szalalkáli, 1 dl. tej, 20 dkg.porcukor. A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-óra