10 dkg zabpehely
2 hámozott, reszelt alma
½ tk őrölt fahéj
½ l tej
2 ek őrölt lenmag
1,5 dl joghurt
méz
Így készítsük: egy lábasban keverjük össze a zabpelyhet, almát, fahéjat és tejet, majd időnként belekavarintva tegyük fel főni. Mikor felfőtt, még 4-5 percig főzzük folyamatosan kavarva. Keverjük hozzá az őrölt lenmagot is.
Miután kiporcióztuk (kb. 4 adag jön ki), spécizzük meg a tetejüket a joghurtos-mézes öntettel. Erre még jöhet egy csippentés fahéj is, és voilà.
A porcukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a sütőportos lisztet. A bekevert tésztát hár...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű2 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evőkanál méz, ½ csomag sütőpor, 20 dkg liszt. A margarint, a porcukorral és a tojással habosra kavarjuk. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg tejes egyveleget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű