Piskóta: 8 db tojás, 8 ek. cukor, 7 ek. liszt, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 1 cs. sütőpor, 1 dl étolaj, 1 dl ásvány- vagy szódavíz, csipet só.
Vaníliakrém: 2 cs. vanília puding, 6 dl tej, 1 ek. rumaroma, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, csokidara, tetszés szerinti gyümölcs
A tojásokat szétválasztom. A fehérjébe teszem a csipet sót, és elkezdem habbá verni. Mikor kezd keményedni, beleteszem a cukrot, és azzal verem kemény habbá. Utána egyenként teszem bele a tojássárgákat - folyamatos keverés mellett -, majd az olajat, és az ásványvizet.
A lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, és hozzáadom a tojáshabhoz. Óvatosan összeforgatom, és szilikonos tortaformába öntöm. A sütőt 200 fokra előmelegítem, de már csak 180 fokon sütöm a piskótát. Ha elkezdene nagyon barnulni a teteje, sütőpapírral letakarom. Tűpróbáig sütöm (kb. 30 perc).
Ha megsült, a formából kivéve hagyom kihűlni.
A vaníliás pudingból és tejből pudingot főzök (egy kicsit sűrűbbre), ha kész, hozzákeverem a rumaromát.
A puha vajat és porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás pudingot, és jól összedolgozom.
A piskótát 3 lapra vágom, és megkenegetem őket, a krémre ültetem a gyümölcsdarabokat.
A piskóta tetejét is megkenem krémmel, majd díszítem.
Más gyümölccsel is finom!
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a porcukrot, (ebből keveset félreteszünk) a sót. Kb. 1 dl tejben elkeverjük a tojások sárgáját, az élesztőt elfolyósítjuk a félrete...
Elkészítési idő:A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd az átszitált, sütőporral elvegyített lisztet, a narancslét és a tejet. Jól kidolgozzuk a tészt...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 × 30 cm) és sütőpapírral béleljük. A pudingporból és a tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főz...
Elkészítési idő: 60