Hozzávalók:
50 dkg liszt
fél tasak sütőpor
4 dkg élesztő
2 tojás
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
1,5 dl olaj
só
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztát. Miután meggyúrtuk, lisztezett felületen kinyújtjuk és dióval, mákkal, kakaóval töltjük ízlés szerint. Feltekerjük, a tetejét átkenjük olajjal, vagy felvert tojással és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt kisütjük. A tésztából fonott kalácsot is készíthetünk, keverhetünk bele kakaóport is.
1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, formákat kibéleljük papírral. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a tojásokkal. 3. A lisztet és a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalaphoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ehhez keverjük óvatosan a sárgákat majd a cukrot. Ezután apránként mehet bele a liszt végül a margarin is. Közepes 26 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz anyagokat összekevertem, majd kikevertem a tojásokat a joghurttal és az olajjal, végül a kettőt egybeöntöttem, jól összekevertem és egy 20x35 centis tepsibe egyeng...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű