Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Doboskocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 4 evőkanál méz, 1,5 dl tej.


Elkészítés:


A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).

Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

Tetejére c s o k i m á z kerül.

Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!

Doboskocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mandula Suti
Mandula Suti

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömköd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Klári
Banános-diós süti
Banános-diós süti

A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben a vajat megolvasztom. Összekeverem a vajjal, majd belekeverem a villával pépesre nyomott banánt, megszórom fahéjjal, kakaóval, reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás palacsinta
Almás palacsinta

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk,20 percig áll a végén beleforgatjuk a reszelt almát. A palacsintasütőt pár csepp olajjal...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Bólyi meggyes-túrós
Bólyi meggyes-túrós

Alaposan elkeverjük a liszteket, sütőport, cukrot, citromhéjat. A felét zsírozott, lisztezett tepsibe (22x36) szórjuk. Elosztjuk rajta a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot és a meg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk