25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
2 reszelt alma
6 dkg dió
6 dkg tejcsokoládé
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy tepsibe tesszük. A meghámozott almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a tésztához kavarjuk. A diót és a csokoládét is apró darabokra tördeljük és a tésztába kavarjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A meghámozott almák magházát kiszúrjuk, majd a húsukat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A bundázáshoz egy tálban sűrű masszát keverünk a lisztből, a cukorból, a tejből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a kávét és keverd el az alkoholos itallal (amarettóval vagy rummal). Hagyd langyosra hűlni. Válaszd szét a tojásokat fehérjére és sárgájára. A cukorral keverd habosra a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a cukrot a tojással habosra kevertem, hozzáadtam a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. 3 felé osztottam; az első részbe a mákot, a másodikb...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Nehéz1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. 2. A tészta hozzávalót összekeverjük. 3. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. 4. A tetejét alaposan megszórjuk darabol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű