menu

Családireceptkönyv.hu

Almás csokoládés kavart tészta – fenséges diódarabok


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
2 reszelt alma
6 dkg dió
6 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:


A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy tepsibe tesszük. A meghámozott almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a tésztához kavarjuk. A diót és a csokoládét is apró darabokra tördeljük és a tésztába kavarjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Almás csokoládés kavart tészta – fenséges diódarabok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Apfelkuchen - osztrák almás sütemény
Apfelkuchen - osztrák almás sütemény

A lisztbe belekeverjük a porcukrot és beletesszük a tojások sárgáját. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat felolvasztjuk. A hozzávalókból tésztát gyú...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Meggyes pite
Meggyes pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napolitain (Hervé receptje)
Napolitain (Hervé receptje)

A robot táljába beütünk 4 tojást, és hozzáadunk 200 g cukrot, elindítjuk a gépet. Kis adagokban hozzáadunk 200 g olvasztott vajat, miközben a gép keveri a masszát. Amikor már ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nyolcperces bögrés epres (Rupáner)
Nyolcperces bögrés epres (Rupáner)

1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. Fontos: Ne verj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk