Az alaphoz
20 dkg darált keksz
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kakaópor
2 csapott evőkanál porcukor
A krémhez
½ kg semleges ízesítésű krémsajt
10 dkg cukor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 egész tojás+ 2 tojás sárgája
4 evőkanál keményítő
1 narancs reszelt héja
1 csepp levendula olaj
A darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Egy tortaforma aljára egyenletesen nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a krémet.
Keverjük össze a hozzávalókat és ha kész öntsük rá a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának.
180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba kimérjük a lisztet, közepébe öntjük a langyos tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztő, megvárjuk míg felfut. Ha felfutott, mehet bele a só, tejföl, tojás, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fokra légkeveréssel) és egy 28 x 20 cm-es, közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy keverőtálba a lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk mérni a hozzávalókat. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk vízbe - vagy gyümölcslébe, rumba - egy órára, majd szűrjük le. A nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű