Az alaphoz
20 dkg darált keksz
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kakaópor
2 csapott evőkanál porcukor
A krémhez
½ kg semleges ízesítésű krémsajt
10 dkg cukor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 egész tojás+ 2 tojás sárgája
4 evőkanál keményítő
1 narancs reszelt héja
1 csepp levendula olaj
A darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Egy tortaforma aljára egyenletesen nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a krémet.
Keverjük össze a hozzávalókat és ha kész öntsük rá a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának.
180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.
Először a tölteléket készítjük, el, hogy amíg a tésztát összegyúrjuk, az alma kihűljön. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a csip...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk -aztán összekeverjük liszt + cukor + só + tojássárgája + puha vaj + -az almát héjastól lereszeljük a nagy lyukú reszelőn -ha túl leves...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KözepesElőmelegített sütőben a mogyorókat megpirítjuk. Majd egy konyharuha segítségével a héját ledörzsöljük. Félreteszünk kb. 30 kisebb szemet (érdemes többet is, hiszen attól függ, mekk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet. Minden száraz hozzávalót összekeverünk, majd a tojások, a tojássárgája és a tejföl hozzáadása után a méz és vaj elegyét is hozzáöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes