Családireceptkönyv.hu

Beigli kelesztés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 rúdhoz

Tészta:

4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
4+1 tojás
6 ek cukor
2 kk só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

Máktöltelék (3 rúdhoz):

60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kk fahéj

Diótöltelék (3 rúdhoz):

60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

Elkészítés:


A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekeverem.

A vizet felforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem, és megvárom amíg kihűl.

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek. 6 részre osztom.

Kinyújtom a cipókat, és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval.

A rövidebb oldalán a széleit ráhajtom, majd a hosszabbik oldalánál feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

Beigli kelesztés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar égetett tészta,Vaníliás-karamellás koszorúcskák Eta
égetett tészta,Vaníliás-karamellás koszorúcskák Eta

A vizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amiko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mákos Hókifli
Mákos Hókifli

Összekeverem hagyom állni egy kicsit szagatom és mákos töltelékkel töltöm.. 150-170 fokon szép barnáig sütöm majd még forrón porcukorba forgatom :)

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej szelet
Madártej szelet

A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gesztenyés habos sütemény
Gesztenyés habos sütemény

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral és 10 dkg vajjal, kakaóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lisztet összekeverjük a sütőporral, és a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk