50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
1 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja
Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!
Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és sima, egynemű, kissé folyós tésztává turmixoljuk. Kb 25 x 25 centis tepsiben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat a cukorral kikeverjük,majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Kb. 15-20 perc alatt kész. 25x30 cm-es tepsiben szép magas lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy 20×30 centis tepsi aljára nyomogatjuk. Felfőzzük a krémhez a porcukrot, a pudingot és a tejet, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához. Zsiradékka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű