50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
1 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja
Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!
Az alapanyagokból lágy sima tésztát készítünk, melyet rövid időre a hűtőbe helyezünk. Liszttel meghintett gyúródeszkán 5mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki belőle, me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA répákat megmossuk, lereszeljük, a mogyorót szárazon kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A fehér csokit forró vízfürdő fölött megolvasztjuk (amennyiben hajlandó megolvadni). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű