50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 3 dl tej
1 evőkanál rum
fél citrom reszelt héja
Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat. Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!
Tészta: a tojások habját külön, a többit össze. Krém: nem kell főzni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 1 cipóra osztjuk, félretesszük, hagyjuk pihenni. Elkészítjük a zsíros masszánkat, amivel a tésztánkat kenjük le, a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze az őszibarackot, a Bourbont, a 1/4 csésze cukrot, az étkezési keményítőt és fahéjat egy nagy tálba és hagyjuk pihenni. Szitáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű