2,2 dl langyos tej
2 teáskanál cukor
8 dkg friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
3,6 dl (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás
Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel. Hagyjuk kis ideig állni, amíg az élesztő felfut, majd a többi hozzávalóhoz adva, robotgépben (a dagasztó karral) jól összekeverjük.
Lágy, pizza tésztához hasonló legyen az állaga – ha a tészta túl száraz, kevés tejet vagy vizet adunk hozzá. Ha túl puha, adj hozzá kevés lisztet.
A mindenre jó tésztát felhasználhatod azonnal. Ez esetben nyújtás, formázás után hagyd 15-20 percig kelni a meleg konyhában, és mehet is a sütőbe.
Így tárold!
Tedd a tésztát egy élelmiszer tároló zacskóba, nyomd ki belőle a levegőt és csomózd be. Tedd bele egy másik, nagyobb zacskóba, mert ha a tészta tovább növekszik, az első zacskót esetleg szétnyomhatja. Mindig csak annyit kell elővenned belőle, amennyit éppen fel akarsz használni. Tárolhatod így a hűtőben akár 3 napig.
Ha később szeretnéd felhasználni, összeállítás és zacskózás után lefagyaszthatod. Felengedés után is tökéletes!
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk. A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és a margarint. A diót daráld le, vagy vágd kisebb darabokra, mixeld a liszttel, és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűBanánt villával összetörjük, hozzátesszük a felvert tojást, és pici sót. Serpenyőbe 3 halmot kanalazok, 1-1 percig sütöm mindkét oldalát. Házilekvárral megkenve, vagy csak úgy ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű