• 20 dkg teljeskiőrlésű liszt
• 10 dkg méz vagy nyírfacukor/ kókuszvirág cukor
• 1 dl bio vagy házi tejszín/ rizstejszín
• 1 nagyobb sárgarépa lereszelve
• 15 dkg natúr pisztácia (mandulával is helyettesíthető)
• 2 tojás
• 2 teáskanál szódabikarbóna
• őrölt fahéj
1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a darált pisztáciával, és kevés őrölt fahéjjal.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel, majd beleforgatjuk a reszelt sárgarépát és a tejszínt.
3. Hozzáadjuk a lisztes egyveleget, és lazán összedolgozzuk.
4. Végül belekeverjük a pici sóval felvert tojásfehérjét. Nem kell túlkeverni, hogy ne törjön össze a tojásfehérje.
5. A tésztát papírkapszlival bélelt muffinformába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük a muffinokat,
6. 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Ha ünnepi díszbe akarjuk öltöztetni a muffinokat, akkor a tetejére nyomhatunk egy kis pisztáciával díszített tejszínhabot.
Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk a tubusból, majd a tetejét rácsavarjuk. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. La...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször megsütjük a 4 piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az e...
Elkészítési idő: 2,5-3 óra Nehézség: Közepes1. A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. 2. Félretesszük, hogy kihűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat keverőtálba helyezzük, alaposan kikeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, (lisztezni nem kell) és forró sütőben megsütjük. Ezt követően felszeleteljük és felfaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű