8 púpozott ek liszt,3 ek cukor, 6 egész tojás, 6 ek olaj, 6 ek tej, 10 kdg mazsola, egy fél tk sütőpor.
A krémhez:
30 dkg túró, 1 dl tejföl, 10 dkg vaj, 3 tk porcukor, egy citrom reszelt héja.
A bevonóhoz: 10 dkg csokoládé, és 2-3 evőkanál tej.
keverd ki a tojást a cukorral, majd öntsd bele az olajat, a tejet, és robotgéppel jól keverjük el. Tegyük hozzá a mazsolát, majd apránként szitáljuk bele a lisztet is.
– Kikent sütőpapírral béleld ki a tepsit
– kb. 30 percigsüssük a tésztát, de közben nézegessük, hogy mikor jó már.
– a tepsiben hűljön ki teljesen.
– egy botmixerrel keverjük össze a túrót, tegyük hozzá a tejfölt, a vajat, a porcukrot, és a citromhéjat, majd addig keverjük, amíg teljesen krémes állagú lesz.
– ezután kenjük rá a süteményre.
– olvasszuk fel a csokoládét, keverjük el a tejjel, és egy konyhai ecsettel kenjük rá a krém tetejére.
– tegyük a hűtősbe éjszakára, és csak másnap fogyasszuk, amikor már jól megkeményedett a krém a tetején
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, 2 részre osztjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük. Egyenként h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű