8 púpozott ek liszt,3 ek cukor, 6 egész tojás, 6 ek olaj, 6 ek tej, 10 kdg mazsola, egy fél tk sütőpor.
A krémhez:
30 dkg túró, 1 dl tejföl, 10 dkg vaj, 3 tk porcukor, egy citrom reszelt héja.
A bevonóhoz: 10 dkg csokoládé, és 2-3 evőkanál tej.
keverd ki a tojást a cukorral, majd öntsd bele az olajat, a tejet, és robotgéppel jól keverjük el. Tegyük hozzá a mazsolát, majd apránként szitáljuk bele a lisztet is.
– Kikent sütőpapírral béleld ki a tepsit
– kb. 30 percigsüssük a tésztát, de közben nézegessük, hogy mikor jó már.
– a tepsiben hűljön ki teljesen.
– egy botmixerrel keverjük össze a túrót, tegyük hozzá a tejfölt, a vajat, a porcukrot, és a citromhéjat, majd addig keverjük, amíg teljesen krémes állagú lesz.
– ezután kenjük rá a süteményre.
– olvasszuk fel a csokoládét, keverjük el a tejjel, és egy konyhai ecsettel kenjük rá a krém tetejére.
– tegyük a hűtősbe éjszakára, és csak másnap fogyasszuk, amikor már jól megkeményedett a krém a tetején
A lisztet a deszkára szitáljuk és egy kis mélyedést nyomunk bele. A vajat, porcukrot, és a sót a mélyedésbe tesszük. gyengén összekeverjük, majd a tojás sárgáját is hozzá tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fagyasztott tesztat szoba homersekleten felengedjuk... A teszta egyik felet felvagtam 10 cm-es kockakra,az egyik felet bevagdostam(3 vagast csinaltam) a masik felebe tettem a kr...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C-ra (légkeverésesnél 165 C-ra) előmelegítjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan megszórjuk. A tojást habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral, vaníliacukorral és sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint. Sima állagú tésztává gyúrjuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű