Családireceptkönyv.hu

Linzer macik


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


200 g szobahőmérsékletű vaj
100 g porcukor
1 tojássárgája
1/2 tk vaníliás cukor
230 g liszt
30 g kakaópor

Díszítéshez:
3 tk porcukor
fél tk kakaópor
egy kevés tej/víz
kevés csokireszelék

Elkészítés:


Néhány perc alatt keverd a vajat és a porcukrot habos/krémes állagúra. Add hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Szitáld bele a lisztet és keverd el amíg össze nem áll. A masszát oszd két részre, és az egyikbe keverd bele a kakaóport. Pár órára tedd a tésztákat a hűtőbe.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

Nyújtsd ki a két tésztát kb 25 cm-es átmérőjűre. 6 és 3 cm-es szaggatóval szaggass ki 8 nagy és 16 kicsi kört. A kicsikből vágj ketté néhányat (macifülnek), és a következőképpen összeállítható a süti:

A nagyobb cikkelyeket, orrnak a kisebbekből tegyél rá, füleknek pedig a félbevágottakból. A színeket felváltva használd.
Az előmelegített sütőben 10-12 percig kell sütni őket, és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.
Díszítés:
2 tk porcukrot keverj el egy pár cseppnyi vízzel vagy tejjel, amíg sűrű állagot nem kapsz. Egy másik edényben keverj el 1 tk porcukrot kakaóporral, és vegyítsd el őket pár cseppnyi tejjel vagy vízzel. (díszítés a kép szerin)

Trükkök, tippek, praktikák:


Hagyd az egészet megdermedni teljesen, mielőtt bedobozolnád őket

Linzer macik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós - Vargabéles
Túrós - Vargabéles

1. A metélttésztát enyhén sós vízben félpuhára főzzük. 2. Közben egy keverőtálban habosra keverjük a tojás sárgákat a porcukorral, a vaníliás cukor felével, a fele margarinnal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zabkorpás túrógombóc
Zabkorpás túrógombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
János szelet
János szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS FONAT
TÚRÓS FONAT

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, és 14 egyforma súlyú darabra vágjuk. Mindegyikből kb. 30 cm hosszú rudat formázunk, majd félbehajtva fonatot készítünk belőlük. Megkenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk