120 g méz
30 g barnacukor
60 g szoba-hőmérsékletű vaj
180 g Glutenix Alfa Mix lisztkeverék
100 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
1 db közepes méretű (M-es) tojás
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál szegfűszeg
½ teáskanál szerecsendió
½ teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál. szódabikarbóna
1 csipet só
A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze egy keverőtálban.
Adjuk hozzá a fűszereket, majd végül tojást, a mézet és a szobahőmérsékletű vajat és dolgozzuk egynemű masszává.
Amikor a tészta összeállt, csomagoljuk be fóliába és tegyük be egy órára a hűtőbe.
A hűtőből kivéve kezünkkel enyhén gyúrjuk át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki fél cm vastagságúra a tésztát és szaggassunk belőle korongokat. (Ízlés szerint más formát is választhatunk.)
A kiszúrt tésztakorongokat rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 12-14 percig.
Sütőből kivéve tegyük sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint díszíthetjük cukormázzal, vagy belemárthatjuk gluténmentes olvasztott csokoládéba is, de akár hagyhatjuk így natúran is.
Az elkészült puszedlikat tegyük jól záródó dobozba, így akár több hétig is elállnak.
Mandula helyett dióval csináltam és a fűszerek helyett mézes fűszerkeveréket tettem bele 2,5 tk-val.
Sokáig eláll.
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, majd a formába tesszük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat alaposan megmossuk /lehet, de nem muszáj hámozni/ és eltávolítjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk és a vízben, amihez a citromot és a cukor felét hozzáadtuk me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rolókhoz egy serpenyőben olvasszuk össze a cukrot és a mézet a vajjal. Adjuk hozzá a lisztet, a mandulát és a tejet, keverjük össze.(Az állaga a palacsinta tésztához hasonlít....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a mákot, a citrom héját és levét, a rumot, a vajat és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. A masszáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű