1,5 kg alma
0,7 kg liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
2,5 dl tejföl
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom
1 evőkanál fahéj
só
Végy elő egy nagyobbfajta tálat, szórd bele a sütőport, 10 dekagramm cukrot, a vaníliás cukrot és egy nagyon kicsi sót. Ezekre szitáld rá a lisztet, majd jöhet hozzá a vaj is. Amikor nagyjából összeállt, add hozzá a tejfölt és három tojássárgáját, addig gyúrd, amíg egy homogén masszát nem kapsz, ha ez megvan, tedd hűtőbe. Amíg a hidegben pihen a tészta, állítsd össze a tölteléket. Hámozd meg az almákat, reszeld le őket, add hozzá a maradék cukrot, majd várj egy kicsit, amíg levet enged.
Ezután nyomkodd ki a levet, szűrd le, majd add hozzá a fahéjat. Végy elő egy alkalmas tepsit, szedd ketté a tésztát, nyújtsd akkorára, hogy beférjen a tepsibe, rakd le az egyik felét, majd jöhet rá az almás szósz, aztán a tészta másik fele. Ha szép fényesre szeretnéd a sütemény tetejét, akkor kend meg fehérjével, de ez a művelet kihagyható. Előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt szépen megsül.
A nagyiféle sütemények illatát ezzel a finomsággal könnyedén felidézheted, az alma és a sütőben sülő tészta elegyének aromája semmihez sem hasonlítható.
Ha meg tudod állni, miután kivetted a sütőből, hagyd egy napig állni, úgy lesz igazán puha, omlós a kész sütemény.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32x34cm-es lapot nyújtunk, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. A pudingporokat vaníliás cukros tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A lisztet, sütőport, porcukrot összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat és a tojásokat. Összedolgozzuk, és elfelezzük. Mindkét tésztát vasta...
Elkészítési idő: 58 perc Nehézség: KözepesA kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a zserbógolyó hozzávalóit: a kekszet, a diót és a baracklekvárt (a lekvárból nem kell mindet felhasználni, a lekvár típusától függően kevesebb is elég lehe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű