10 dkg vaj
2,5 dl víz vagy tej
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
15 dkg liszt
2 tojás
1 ek vanília aroma
2-3 dl olaj a sütéshez
fahéjas cukor és csokoládé szósz a tálaláshoz
Elsőként dolgozd össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és a vízzel egy kisebb lábosban.
Melegítsd össze.
Ha felforrt, öntsd hozzá a lisztet, és keverd addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd egyesével üsd hozzá a tojásokat és öntsd hozzá a vaníliát is.
Dolgozd össze robotgéppel, míg egynemű nem lesz.
(Elkészítése eddig egyébként a képviselő fánkhoz hasonló.)
Készíts elő egy kevés fahéjas cukrot.
Most jöhet a sütés: Hevíts olajat egy lábosba, a masszát pedig töltsd csillag csövű habzsákba.
Nyomj egy adag tésztacsíkot a forró olajba, majd süsd néhány pár percig, míg aranybarna nem lesz a fánkocskád.
Még forrón hempergesd a kisült fánkokat fahéjas cukorba, majd tálald csokoládé szósszal.
1. A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd a tojások sárgájával, hozzákeverjük a liszttel elkevert szalalkálit, és a kakaóport. 2. A tojások fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Rama margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport é...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű