- 28 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 13 dkg zsír
- 2 tojássárga
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
- tejföl (kb 100 g)
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb 3/4-ét tepsibe nyújtjuk, megkenjük (sok!) lekvárral, a maradék tésztából rácsot teszünk rá, megsütjük. Porcukorral megszórjuk.
sima piskótalap: 4 tojás, szétválasztva 80 g cukor 80 g liszt fél narancs reszelt héja diós piskóta: 4 tojás, szétválasztva 80 g cukor 20 g liszt 60 g darált dió kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25ú39 cm-es méretűre n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm. Tetszés szerint szeletelem, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a Ramát. Két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaót, majd 3.3 mm vastagra kinyújtjuk. El...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű