- 28 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 13 dkg zsír
- 2 tojássárga
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
- tejföl (kb 100 g)
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb 3/4-ét tepsibe nyújtjuk, megkenjük (sok!) lekvárral, a maradék tésztából rácsot teszünk rá, megsütjük. Porcukorral megszórjuk.
. Nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk,én már rutinosan kettévágom,és úgy sütöm,mert sokkal egyszerűbb lesz kikaparni a belsejét.A recept szerint golyókat sütünk,de sokkal rossz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg liszt,16 dkg margarin ,5 dkg porcukor,5 tojás sárgája,0,5 cs sütőpor összedolgozzuk,pihen hűtőben fél órát...majd kinyújtjuk,tepsibe borítjuk és kb. 16 percig elősütjük, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel. 2. Végül a tojás...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát, és duplájára kelesztjük. 2. A 15 dkg margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz