- 28 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 13 dkg zsír
- 2 tojássárga
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
- tejföl (kb 100 g)
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb 3/4-ét tepsibe nyújtjuk, megkenjük (sok!) lekvárral, a maradék tésztából rácsot teszünk rá, megsütjük. Porcukorral megszórjuk.
A krèmhez; 250 g mascarpone, 300g tejszinhab, 1kkanál vaniliakivonat, 400g karamel krèm amit egy 398ml süritettej konzervböl kèszitünk a lenti leiràs szerint. A mascarponèt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kinyújtjuk és kicsi szaggatóval kiszaggatjuk. Hab: A tojásfehérjéből gőz felett habot főzünk. Utána belekeverjük a 25 dkg kókuszt és kanállal hullámokat rakunk a tésztára...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA hozzávalókból tésztát gyurunk 2 cipóra osztjuk. Az egyik lehet kisebb, abból lesz a rács.Elkészitjük a túrós tölteléket, A sütőpapirral bélelt tepsibe beletesszük az elnyujtott l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékkel kezdjük: a vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a sűrített tejet. Kézi robotgépet használtam. A puha margarint, tojást, diót, lisztet, kakaót, porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű