2 cs. babapiskóta,
15 dkg. étcsoki,
olaj a csokit olvasztani,
50 dkg. gesztenyemassza,
5 dl. cukrozott habtejszín,
6-7dl tej,
3 cs. vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint.
A tejet melegítem beleteszem a porcukrot és vanilin cukrot. A babapiskótákat beáztatom a meleg vaníliás tejben és szorosan egymás mellé teszem le a jénaiba. Ráreszelek 25 dkg. gesztenyemasszát, és meglocsolom olvasztott csokival. Utána ismét a tejben áztatott piskóta, rá a 25 dkg. gesztenyemassza reszelve, ezt is meglocsolom csokival. A habtejszínt kemény habbá verem, szépen rásímítom és meglocsolom a maradék olvasztott csokival. Nagyon szépen lehet szeletelni is mint egy tortát, és kiadós amellett, hogy nagyon finom. Én a meleg cukrozott tejhez adtam egy kis vanília aromát is
AZ ÉLESZTŐT FELFUTTATJUK ÉS A LISZTHEZ HOZZÁ ADJUK A CUKROT ÉS A SÜTŐPORT MAJD ELMORZSOLJUK A MARGARIN ..HOZZÁADJUK A TÖBBI ANYAGOT JÓL ÖSSZEDOLGOZZUK. KINYÚJTJUK ÉS KOCKÁKAT VÁGU...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd kikeverjük a sütőporos, szitált liszttel is. A végén forgatjuk bele a tojások fehér...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból piskótát készítünk. A töltelék hozzávalóit jól elkavarjuk, majd golyókat formálunk belőle és a tészta különböző részeire tesszük, így lesz színes a piskóta....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű