8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g kakaópor - holland
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját. Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát. A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül). Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát. Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.
1. A lisztet a sütőporral összekeverem. A narancsot forró vízben alaposan megmosom és lereszelem a fél narancs héját, kifacsarom a levét. 2. A tojásokat a cukorral habosra keverem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat fakanállal vagy robotgéppel összedolgozzuk. (A sorrend most lényegtelen, mindent egyszerre a tálba teszünk, és indulhat a keverés.) Sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 2 tojás sárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara megszívja magát. A 2 t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kézi robotgéppel keverje habosra a vajat a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval. A lisztet keverje össze az étkezési keményítővel és a sütőporral, adja a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű