eper, tejszín, keksz, dió, Rama, túró, az alaphoz egy kis gránátalma szirup, vaníliás cukor, méz, joghurt, zselatin.
A darált kekszet az olvasztott vajjal, darált dióval és a sziruppal összedolgozzuk, a tortaformában elsimítjuk (kézzel belenyomkodjuk).
Hűtőbe tesszük.
A túrót, vaníliás cukrot, mézet és a feldarabolt epret összekeverjük. A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, kissé felmelegítjük, hogy felolvadjon. A tejszínt habbá verjük. Ezeket óvatosan összekeverjük és a tortaformába öntjük. A tetejére a félbevágott eperszemeket tesszük és mehet a hűtőbe.
- A zselatint nem kell főzni, csak addig melegíteni, amíg felolvad.
- A kész tortát előző nap készíteni, hogy másnap szeletelhető legyen.
A gyümölcs, a réteslap és a túró kivételével mindent összekeverünk, és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal le...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA vizet és az olajat gázon felhevítem, majd amikor már gyöngyözik beleszórom a lisztet és gyorsan keverem. Amikor sűrű a massza leveszem a tűzről. Robotgéppel keverem és egyesével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA 8 tojásfehérjéből, a 8 ek lisztből és a 8 ek cukorból piskótát sütünk. A tojás sárgájából, a kristálycukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből főzött krémet készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű