A tésztához:
7 db tojás
7 evk cukor
4 evk liszt
0.5 csomag sütőpor
6 dkg darált dió
A krémhez:
5 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
25 dkg darált dió
2 cs. vaníliás cukor
0.5 dl rum vagy fél üveg rum aroma
Tetejére:
olvasztott csoki
durvára tört dió
A tészta hozzávalóiból diós piskótát sütök.
(A tojásokat kettéválasztom, a tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, a száraz hozzávalókat összevegyítem, a tojásfehérjét habbá verem. A sárgájához adom a száraz anyagokat, majd óvatosan bele a felvert habot is. Sütőpapíros tepsibe öntöm és készre sütöm.)
Kihűtöm a lapot, közben megfőzöm a pudingokat a tejjel. A porcukrot a vajjal habosra keverem, hozzáadom a többi hozzávalót, majd a kihűlt pudingot is hozzáadom.
A kihűlt lapra kenem a krémet, majd a tetejét olvasztott csokival lecsurgatom és a tört dióval megszórom.
Amikor az egész összehűlt, kockára vágva kínálom.
A csokit megolvasztjuk, hagyjuk hűlni. A vajat habosra verjük a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és az olvasztott csokit. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejszínnel fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl száraz a végeredmény. 2. A vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk, a...
Elkészítési idő: 15 perc: Nehézség: KönnyűElkészítése: Töltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes