25 dkg liszt (fele rizsliszt, fele Alfa mix volt)
15 dkg vaj
15 dkg cukor
5 tojás
fél csomag sütőpor
20 dkg aszalt gyümölcs rumba áztatva
ízlés szerint magok, csoki kocka
Nagyon egyszerű, mert mindent csak össze kell keverni és mehet is a kikent formába.
200 fokon 30-40 perc, félidőben 181 fokra csökkenteni a hőt.
Nagyon finom, nem szárz és morzsálékony. De többidő mire elkészül.
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy őzgerincformát kibélelek sütőpapírral. Kimérem a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Alaposan elkeverem. Egy más...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverni a tojásokat, cukrot, margarint, citromot, vaníliás cukrot. Hozzákeverni a lisztet, sütőport, sót. A 4 tojás fehérjét habbá verni, hozzákeverni a cukrot, diót, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládéöntethez felforraltam a vizet, hozzáadtam a cukrot. Kis lángon addig főztem tovább, amíg a cukor teljesen fel nem oldódott. Beleszórtam a kakaót, és habverővel folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat. Mindent alaposan összekeverünk, és e...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű