Hv.: 30 dkg barna cukor, 2 dl étolaj, 4 nagy tojás, 10 dkg darált dió, 28 dkg liszt, 40 dkg reszelt sárgarépa, 1 citrom reszelt héja, 1 sütőpor, 1 mk, almás rétes fűszerkeverék (vagy mézeskalács fűszer), csipet só, 20 dkg natúr krémsajt, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával. Zsírozott, lisztezett tepsiben (22x36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsajttal és reszelt répával díszítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hütjük. ( én a mélyhütőbe szoktam egy 20 percre betenni, utána nagyon könnyen lehet reszelni. ) A töl...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűEgy darab alufóliát leterítünk. Az alufóliára leteszünk három sor kekszet közvetlen egymás mellé. A mázhoz valókat gőz fölött összeolvasztjuk, majd a banánokat belemártjuk és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, majd 4 lapot sütünk belőle. Vékony lapok lesznek. A grízt a tejben sűrűre főzzük. Míg hűl, addig kikeverjük a margarint a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a vajjal tovább keverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált mandulával és a kakaóval, a fahéjjal, és hozzátesszük a tojássárgájához,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű