Hv.: 30 dkg barna cukor, 2 dl étolaj, 4 nagy tojás, 10 dkg darált dió, 28 dkg liszt, 40 dkg reszelt sárgarépa, 1 citrom reszelt héja, 1 sütőpor, 1 mk, almás rétes fűszerkeverék (vagy mézeskalács fűszer), csipet só, 20 dkg natúr krémsajt, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával. Zsírozott, lisztezett tepsiben (22x36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsajttal és reszelt répával díszítjük.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem majd az őzgerinc formába teszem és megsütöm. A krémbe a lisztet a tejjel és a cukorral megfőzöm, majd belekeverem a pudingport, hozzáadom a ramat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenkén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapokat sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes