12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, az apróra vagdosott csokoládét is belekeverjük. Kis golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 15-18 percen át.
Igen egyszerű elkészíteni. Főzzünk fél liter vaníliás cukrászkrémet. Egyharmadába keverjünk bele fél- vagy akár egy egész tábla vízgőzön lassan megolvasztott keserűcsokoládét. Béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa kihűlt sütőtököt pépesítsük, adjuk hozzá a darált kekszet, a diót, a porcukrot, a narancs héját, és fokozatosan annyi levét, hogy a massza kézzel formázható legyen. Formázzunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 3 (gázsütő tepsi méretű) lapra elnyújtjuk, és közepes tűznél kisütjük. A krém elkészítéséhez a fél liter tejet 4 evőkanál liszttel felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű