12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, az apróra vagdosott csokoládét is belekeverjük. Kis golyókat formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük 15-18 percen át.
Az élesztőt a cukorral együtt a langyos tejben elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojásokat. Lágy tésztát gyúrunk belőle, simára dagaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa összekevertük,zsírozott,lisztezett tepsibe öntjük a masszát.Kb.1/2kg meggyet potyogtatunk a tetejére,de bármilyen gyölccsel elkészíhető. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.40-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz epret megpucoljuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük -összeturmixoljuk, vagy villával összetörjük --a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan adagolva a cukrot --habba l...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEgy magas peremű nagy méretű tepsit kivajazunk. (Fontos, hogy magas peremű legyen, mert a töltelékünk folyós lesz, nehogy megszökjön!) A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű