1 kg birs
1 fiter kotányi forraltbor fűszerkeverék (elhagyható)
1-2 evőkanál eritrit
víz
A birseket alaposan megmossuk, Magházukat eltávolítjuk. Héjastól kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi a fűszerrel és az eritrittel puhára főzzük. Leszűrjük. (A levet én felfogtan és gyümölcsteához használtam el.) A gyümölcshúst pépesre turmixoljuk. Két gáztepsire sütőpapírt fektetünk. Vékonyan rákenjük a gyümölcspépet, majd 80 fokos sütőben 2-3 órán át szárítjuk. A tepsiket közben néha megcseréljük. Ha kihűlt könnyedén lehúzható a papírról. Tetszés szerinti méretre és formára darabolható.
A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és a tészta egy h...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk. 2. 1 kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. 3. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük, majd kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzáadjuk a mézet és az olajat. A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és jól összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű