1 kg birs
1 fiter kotányi forraltbor fűszerkeverék (elhagyható)
1-2 evőkanál eritrit
víz
A birseket alaposan megmossuk, Magházukat eltávolítjuk. Héjastól kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi a fűszerrel és az eritrittel puhára főzzük. Leszűrjük. (A levet én felfogtan és gyümölcsteához használtam el.) A gyümölcshúst pépesre turmixoljuk. Két gáztepsire sütőpapírt fektetünk. Vékonyan rákenjük a gyümölcspépet, majd 80 fokos sütőben 2-3 órán át szárítjuk. A tepsiket közben néha megcseréljük. Ha kihűlt könnyedén lehúzható a papírról. Tetszés szerinti méretre és formára darabolható.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A töltelék készítése: A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. ♥ A tészta készítése: Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrókrémhez a hozzávalókat botmixerrel törjük pépesre, majd kicsivel több mint a felét osszuk el 4 pohár alján, és tegyük hűtőbe. A lapzselatint áztassuk hideg vízbe. Az epret...
Elkészítési idő: 1,5-2 Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A vágott diót és a kakaóport a kemény habhoz adjuk. Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-es tepsibe kanalazzuk a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű