1 kg birs
1 fiter kotányi forraltbor fűszerkeverék (elhagyható)
1-2 evőkanál eritrit
víz
A birseket alaposan megmossuk, Magházukat eltávolítjuk. Héjastól kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi a fűszerrel és az eritrittel puhára főzzük. Leszűrjük. (A levet én felfogtan és gyümölcsteához használtam el.) A gyümölcshúst pépesre turmixoljuk. Két gáztepsire sütőpapírt fektetünk. Vékonyan rákenjük a gyümölcspépet, majd 80 fokos sütőben 2-3 órán át szárítjuk. A tepsiket közben néha megcseréljük. Ha kihűlt könnyedén lehúzható a papírról. Tetszés szerinti méretre és formára darabolható.
A sütőt bekapcsoltam 175 fokra, egy szilikon sütőformát kikentem a vajas papírral és behintettem liszttel. A gyümölcsök előkészítésével folytattam. Puha, szaftosabb fajtákat v...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentes...
Elkészítési idő: 80 min Nehézség: Könnyű1. Vágd félbe az avokádókat, szedd ki a magjukat, és a belsejüket kanalazd a robotgépbe, vagy ha botmixered van, egy keverőtálba. 2. Csorgasd rá a mézet, vagy agave szirupot. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a csipetnyi sóval habosra verjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket is, majd az olajat és a citromhéjat. Amikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű