Családireceptkönyv.hu

Cukkinis kenyér by Varga Mária


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 cs. olvasztott vaj (+kis mennyiség a sutoforma kikenéséhez)
1/2 cs. kakaópor (+kis mennyiség a kikenéshez)
1+1/4 cs. liszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
1/4 tk só
1 cs. cukor
1 tojás + 1 tojás sárgája
1 tk vanília aroma
2 cs. reszelt cukkini (1 nagy v. 2-3 kisebb méretű)
2/3 cs. csokidarabkák

Elkészítés:


Az alapanyagok közül a klasszikus lisztet helyettesítette rizsliszt+tönkölybúzaliszt keveréke. Az 1 csészényi cukor helyett (a tojás felveréséhez) használtam egy kanálnyi nádcukrot, a többit édesítőszer váltotta ki. A klasszikus tejcsokoládé helyett pedig magas kakaótartalmú keserűcsokit daraboltam bele.
A sütőforma kikenésénél használt vaj+kakaópor egy kis plusz fanyarságot ad neki, nekem bejött :)

Sütőt előmelegítjük 180℃ -ra. Az én ősrégi gázsütőmön ez annyit jelentett, hogy "félgőzzel" ment a gáz :D A sütőformát kikenjük vajjal, megszórjuk kakaóporral.
A száraz hozzávalókat összekeverjük: liszt, kakaópor, sütőpor, fahéj, só.
Nedves összetevőket is bekeverjük: a tojást + tojás sárgáját egy kis cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, vanília aromát. Belekerül a reszelt cukkini, és a lisztes keverék. Összekeverjük jó alaposan. Hozzáadjuk a csokidarabkákat.

A recept a sütési időre 50 percet írt, nekem 45 perc alatt sült szépen át a megadott hőfokon.
Hagyjuk kihűlni, és már szeletelhetjük is

Cukkinis kenyér by Varga Mária

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Rigó Jancsi muffin
Rigó Jancsi muffin

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tov...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Répatorta, ami lehetne akár sütőtökös is
Répatorta, ami lehetne akár sütőtökös is

A végeredmény egy nagyon gazdag és kifejezetten sűrű tészta. A kész tésztát egy kivajazott vagy kiolajozott, majd kilisztezett kerek (24-26 centis) csatos tortaformában pedig 80 pe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pampuska - Fánk
Pampuska - Fánk

A lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk