menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés-csokoládés pohárkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

Hozzávalók 4 nagyobb vagy 8 kisebb adaghoz
a gesztenyés réteghez:
12,5 dkg Maroni gyorsfagyasztott natúr gesztenye
1,25 dl habtejszín
2 dkg nyírfaporcukor
a csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé (80% kakaótartalmú vagy diabetikus)
75 ml habtejszín
a tetejére:
2 dl habtejszín
1,5 dkg nyírfaporcukor
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


Elkészítés

Gesztenyés-csokoládés pohárkrém

A csokoládés réteghez a tejszínt forráspontig hevítjük, beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverjük. Felhasználásig szoba-hőmérsékletűre hűtjük. A gesztenyés réteghez lágy habbá verjük a tejszínt, majd elvegyítjük az áttört gesztenyével és a nyírfaporcukorral. A felső réteghez a tejszínt a nyírfaporcukorral kemény habbá verjük.
A poharakban eloszlatjuk a gesztenyés krémet, erre kerül a csokoládékrém, legvégül a tejszínhab, amit megszórunk kakaóporral.

Gesztenyés-csokoládés pohárkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés kefíres ribizlis
Bögrés kefíres ribizlis

1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. 2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). 3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás túrós pite
Vaníliás túrós pite

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal , a margarinnal, a tojással, és a tojás sárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Mascarpónés-túrós rolád.
Mascarpónés-túrós rolád.

A piskótát kisülés után hagyom feltekerve hűlni (lásd a képen). A túrót a cukorral és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom. Megtöltöm vele a kihűlt roládot, és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar KAPLÁN KRÉMES
KAPLÁN KRÉMES

A tejben felfuttatjuk a szalakálit. Összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a szalakális tejet. Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk