Hozzávalók
Hozzávalók 4 nagyobb vagy 8 kisebb adaghoz
a gesztenyés réteghez:
12,5 dkg Maroni gyorsfagyasztott natúr gesztenye
1,25 dl habtejszín
2 dkg nyírfaporcukor
a csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé (80% kakaótartalmú vagy diabetikus)
75 ml habtejszín
a tetejére:
2 dl habtejszín
1,5 dkg nyírfaporcukor
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Gesztenyés-csokoládés pohárkrém
A csokoládés réteghez a tejszínt forráspontig hevítjük, beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverjük. Felhasználásig szoba-hőmérsékletűre hűtjük. A gesztenyés réteghez lágy habbá verjük a tejszínt, majd elvegyítjük az áttört gesztenyével és a nyírfaporcukorral. A felső réteghez a tejszínt a nyírfaporcukorral kemény habbá verjük.
A poharakban eloszlatjuk a gesztenyés krémet, erre kerül a csokoládékrém, legvégül a tejszínhab, amit megszórunk kakaóporral.
1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. 2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). 3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal , a margarinnal, a tojással, és a tojás sárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát kisülés után hagyom feltekerve hűlni (lásd a képen). A túrót a cukorral és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom. Megtöltöm vele a kihűlt roládot, és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben felfuttatjuk a szalakálit. Összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a szalakális tejet. Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű