Kelt tésztás:
1kg liszt, 1 cs élesztő, 25 dkg vaj, tej. Fél liter tejben felfuttatjuk az élesztőt, és vajat is, pici cukorral. (én mikróban szoktam összemelegíteni) Közepesen lágy tésztát dagasztunk, 1 órát kelesszük, újra átdagasztjuk, és újra kelesztjük.
Linzer tésztás:
-50 dkg liszt
-25 dkg vaj vagy margarin
-20 dkg cukor
-2 tojássárgája
-1 csipet só
-1 csg.sütőpor
-1 -2 ek. tejföl ha szükséges
Töltelék:
-1 kg túró
-10 dkg porcukor(ízlés dolga)
-1 citrom reszelt héja
-2 tojássárgája
-2 ek. tejföl
-1 csg.vanília puding
-4 tojás felvert habja
-mazsola
A töltelék hozzávalóit a hab kivételével krémesre turmixolom.
A lisztet a vajjal elmorzsolom,hozzáadom a többi alapanyagot ,ha szükséges tejfölt .A tészta egyik felét kinyújtom és egy 30x33 cm-es tepsibe teszem.Villával megszurkálom .
Kinyújtom a másik tésztát.
A töltelékhez keverem óvatosan a tojások habját.
Rákenem a tepsiben lévő tésztára,majd a második lappal befedem a tölteléket.
A tetejét villával megszurkálom.
170 C-ra előmelegített sütőbe 30-40 percig sütöm.
Tálaláskor porcukorral hintem .
A cukrot, joghurtot, tojást 10 percig keverjük. Belekeverjük a többi hozzávalót. Kizsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a gyümölcsöket beledobáljuk. Forró sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd ceruza vastagságúra sodorjuk, kb. 6 cm hosszúra vagdossuk. Kifli alakúra formázzuk. 170-200 fokon 25-30 perc alatt világosra sütjük. Melegen vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy marék héjas mandulát és kb. fél marék törökmogyorót tettem bele. Ezeket mind daráltam a szilvával. 2 ek. mazsola, 2-3 ek. kókuszreszelék, 2 ek. szezámmag van még benne. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű