Kelt tésztás:
1kg liszt, 1 cs élesztő, 25 dkg vaj, tej. Fél liter tejben felfuttatjuk az élesztőt, és vajat is, pici cukorral. (én mikróban szoktam összemelegíteni) Közepesen lágy tésztát dagasztunk, 1 órát kelesszük, újra átdagasztjuk, és újra kelesztjük.
Linzer tésztás:
-50 dkg liszt
-25 dkg vaj vagy margarin
-20 dkg cukor
-2 tojássárgája
-1 csipet só
-1 csg.sütőpor
-1 -2 ek. tejföl ha szükséges
Töltelék:
-1 kg túró
-10 dkg porcukor(ízlés dolga)
-1 citrom reszelt héja
-2 tojássárgája
-2 ek. tejföl
-1 csg.vanília puding
-4 tojás felvert habja
-mazsola
A töltelék hozzávalóit a hab kivételével krémesre turmixolom.
A lisztet a vajjal elmorzsolom,hozzáadom a többi alapanyagot ,ha szükséges tejfölt .A tészta egyik felét kinyújtom és egy 30x33 cm-es tepsibe teszem.Villával megszurkálom .
Kinyújtom a másik tésztát.
A töltelékhez keverem óvatosan a tojások habját.
Rákenem a tepsiben lévő tésztára,majd a második lappal befedem a tölteléket.
A tetejét villával megszurkálom.
170 C-ra előmelegített sütőbe 30-40 percig sütöm.
Tálaláskor porcukorral hintem .
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibéle...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözepes lángon sűrű kevergetés mellett felolvasztok kb. 30 dkg cukrot, ne égjen meg...! Mikor felolvadt teszek bele diót, mogyorót vagy bármilyen natúr magot, ne legyen pörkölt se...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz