Családireceptkönyv.hu

Puncs torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 egész tojás
8 kanál cukor
8 kanál lisztből készült piskótamassza
Töltelék
20 dkg cukor
1 dl víz
1 dkg kakaó
2 dl rum
10 dkg barackíz

Bevonat:
30 dkg cukorból citrommáz

Elkészítés:


A felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kakaóval barnára megfestjük, A tortaformába úgy helyezzük el, hogy váltakozva egy kávéskanál sárga, egy kávéskanál barna tésztát rakunk bele, amíg az anyag elfogy, és így sütjük meg. Közepe ezáltal szép márványos lesz. Ha megsült, langyosra hűtjük. Az előbb megsült lapot két részre vágjuk. Mindkettő belső lapját lekvárral megkenjük, és a másodszor megsütött márványos lapot ráhelyezzük.

A cukorból és vízből szirupot főzünk a vaníliá­val, ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a rumot, és ezzel a márványos lapot addig locsoljuk, amíg a rumos szirupot mind beissza. Most a második vékony lapot ráhelyezzük — megkent oldalával lefelé —, deszkát teszünk a tetejére és egy kg-os súllyal lepré­seljük. Kb. egy óráig álljon így. Ezután oldalait egyenesre vág­juk.

Bevonat: 30 dkg cukorból citrommázt készítünk, meggykompót levével rózsaszínűre festjük, pár csepp rummal ízesítjük és ez­zel a tortát bevonjuk. Tetejét befőtt gyümölccsel, birsalmasajt szeletekkel és vékonyra vágott mandulával díszítjük.

Készíthetjük szögletes vagy hosszúkás formában is, ekkor feleannyi be­vonat szükséges, mert csak a tetejét húzzuk be és a széleket egyenesre vágjuk.

Puncs torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Aszaltszilvás fahéjas keksz
Aszaltszilvás fahéjas keksz

Az asztalt szilvát finomra aprítjuk. Kézimixer segítségével a vajat a porcukorral, a sóval és a vanília kikapart magocskáival krémes-habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk a tojást, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Vaníliás kifli (Iza féle)
Vaníliás kifli (Iza féle)

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd ceruza vastagságúra sodorjuk, kb. 6 cm hosszúra vagdossuk. Kifli alakúra formázzuk. 170-200 fokon 25-30 perc alatt világosra sütjük. Melegen vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rigó Jancsi muffin
Rigó Jancsi muffin

Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk