Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Puncs torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 egész tojás
8 kanál cukor
8 kanál lisztből készült piskótamassza
Töltelék
20 dkg cukor
1 dl víz
1 dkg kakaó
2 dl rum
10 dkg barackíz

Bevonat:
30 dkg cukorból citrommáz

Elkészítés:


A felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kakaóval barnára megfestjük, A tortaformába úgy helyezzük el, hogy váltakozva egy kávéskanál sárga, egy kávéskanál barna tésztát rakunk bele, amíg az anyag elfogy, és így sütjük meg. Közepe ezáltal szép márványos lesz. Ha megsült, langyosra hűtjük. Az előbb megsült lapot két részre vágjuk. Mindkettő belső lapját lekvárral megkenjük, és a másodszor megsütött márványos lapot ráhelyezzük.

A cukorból és vízből szirupot főzünk a vaníliá­val, ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a rumot, és ezzel a márványos lapot addig locsoljuk, amíg a rumos szirupot mind beissza. Most a második vékony lapot ráhelyezzük — megkent oldalával lefelé —, deszkát teszünk a tetejére és egy kg-os súllyal lepré­seljük. Kb. egy óráig álljon így. Ezután oldalait egyenesre vág­juk.

Bevonat: 30 dkg cukorból citrommázt készítünk, meggykompót levével rózsaszínűre festjük, pár csepp rummal ízesítjük és ez­zel a tortát bevonjuk. Tetejét befőtt gyümölccsel, birsalmasajt szeletekkel és vékonyra vágott mandulával díszítjük.

Készíthetjük szögletes vagy hosszúkás formában is, ekkor feleannyi be­vonat szükséges, mert csak a tetejét húzzuk be és a széleket egyenesre vágjuk.

Puncs torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés koszorú
Gesztenyés koszorú

Másfél dl langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe citromhéjat reszelünk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojásokat, és a maradék langyos tejjel alaposan kidaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Főzött csokoládékrém
Főzött csokoládékrém

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabfalatok by Monika Ollé Lunák‎
Zabfalatok by Monika Ollé Lunák‎

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Máglyarakás kalácsból
Máglyarakás kalácsból

A tejet fölforraltam 1 evőkanál vaníliakivonattal és 2 púpos evőkanál cukorral. Ráöntöttem egy tálban a szeletelt kalácsra. Az almákat meghámoztam és levágtam a húsukat a magházró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk