Családireceptkönyv.hu

Puncs torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 egész tojás
8 kanál cukor
8 kanál lisztből készült piskótamassza
Töltelék
20 dkg cukor
1 dl víz
1 dkg kakaó
2 dl rum
10 dkg barackíz

Bevonat:
30 dkg cukorból citrommáz

Elkészítés:


A felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kakaóval barnára megfestjük, A tortaformába úgy helyezzük el, hogy váltakozva egy kávéskanál sárga, egy kávéskanál barna tésztát rakunk bele, amíg az anyag elfogy, és így sütjük meg. Közepe ezáltal szép márványos lesz. Ha megsült, langyosra hűtjük. Az előbb megsült lapot két részre vágjuk. Mindkettő belső lapját lekvárral megkenjük, és a másodszor megsütött márványos lapot ráhelyezzük.

A cukorból és vízből szirupot főzünk a vaníliá­val, ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a rumot, és ezzel a márványos lapot addig locsoljuk, amíg a rumos szirupot mind beissza. Most a második vékony lapot ráhelyezzük — megkent oldalával lefelé —, deszkát teszünk a tetejére és egy kg-os súllyal lepré­seljük. Kb. egy óráig álljon így. Ezután oldalait egyenesre vág­juk.

Bevonat: 30 dkg cukorból citrommázt készítünk, meggykompót levével rózsaszínűre festjük, pár csepp rummal ízesítjük és ez­zel a tortát bevonjuk. Tetejét befőtt gyümölccsel, birsalmasajt szeletekkel és vékonyra vágott mandulával díszítjük.

Készíthetjük szögletes vagy hosszúkás formában is, ekkor feleannyi be­vonat szükséges, mert csak a tetejét húzzuk be és a széleket egyenesre vágjuk.

Puncs torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anette
Schoko bons torta
Schoko bons torta

Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...

Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Epres cobbler
Epres cobbler

A vajat egy pitetálba kockázunk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ott hagyjuk megolvadni, közben az epret megtisztítjuk és leitatjuk róla a vizet. A nagyobb szemeket el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Csöröge fánk - OK
Fánk - Csöröge fánk - OK

1. Kelt tésztát készítünk: a lisztet mély tálba tesszük, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai csokis keksz
Amerikai csokis keksz

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Az első hat hozzávalót összekeverjük. A vajat a porcukorral és a tojással kikeverjük, majd kézzel össze dolgozzuk a lisztes-száraz keverékkel. Kb....

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk