3 tojás
1 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
diókrém:
12 dkg darált dió
8 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg vaj
1 cs. vaniliás cukor
rum (ízlés szerint)
A hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.
A darált diót összekeverem a cukorral és a tejjel és felfőzöm. A vajat kikeverem a vaniliás cukorral és a rummal. A kihűlt dióhoz keverem a vajat és krémmel bevonom a tortát. Fügével és dióval diszítem.
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent keverj össze, majd jól gyúrd össze. Pár percre tedd a hűtőbe. Ha utána is még ragadós, akkor adj hozzá egy kis zabpehely lisztet. Nyújtsd ki, szaggasd ki, majd 180 fokosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezután t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű