3 tojás
1 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
diókrém:
12 dkg darált dió
8 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg vaj
1 cs. vaniliás cukor
rum (ízlés szerint)
A hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.
A darált diót összekeverem a cukorral és a tejjel és felfőzöm. A vajat kikeverem a vaniliás cukorral és a rummal. A kihűlt dióhoz keverem a vajat és krémmel bevonom a tortát. Fügével és dióval diszítem.
1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és lazán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA felkockázott étcsokit és vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Félretesszük. A 3 tojást a csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Ehhez öntjük a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dió és a tojásfehérje kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A tojásfehérjét habbá verve adjuk hozzá. A tetejét megszórjuk dióval, így sütjük (kicsi tepsi). Félholdként szagga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű