50dkg liszt
25 dkg vaj
Kb. 2 dl tejfől
4 tojás sárgája
Só
Töltelék:
4 tojás fehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
1 ek barack lekvár
1 citrom héja
Gyúrás után 4 cipót készítünk,kinyújtjuk, majd megkenjük zsirral és feltekerjük, majd egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
Másnap a rudakat kb 10-02 db-ra felszeljük és egyenként kinyútjuk, atöltelékkel megtöltjük és kifli formára felhajtjuk.
Nem túl forró sütőbtesszük, és világosra sütjük, majd porcukorba forgatjuk.
Olyan keverőtálat választunk amit tehetünk gőz fölé is. Választunk mellé egy edényt, amibe pont belefér, ebbe 2-3 ujjnyi vizet teszünk, forrni tesszük. Előkészítjük az ízesítőket,...
Elkészítési idő:A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes ke...
Elkészítési idő:Meggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk. Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük. A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozz...
Elkészítési idő: