50dkg liszt
25 dkg vaj
Kb. 2 dl tejfől
4 tojás sárgája
Só
Töltelék:
4 tojás fehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
1 ek barack lekvár
1 citrom héja
Gyúrás után 4 cipót készítünk,kinyújtjuk, majd megkenjük zsirral és feltekerjük, majd egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
Másnap a rudakat kb 10-02 db-ra felszeljük és egyenként kinyútjuk, atöltelékkel megtöltjük és kifli formára felhajtjuk.
Nem túl forró sütőbtesszük, és világosra sütjük, majd porcukorba forgatjuk.
Hozzávalók : 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor 24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük. Ezt ne túl erős lángon végezzük, neho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFakanállal jól kidolgozzuk, aztán lábassal letakarva 35-40 percig pihentetjük, míg jól megkel. Ekkor lisztes deszkán hüvelykujj-vastagságúra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat kimagozom, és négyfelé vágom. A linzer tésztához a hozzávalókat összedolgozom, tepsi méretűre vágott sütőpapíron kinyújtom, majd 26x36 cm tepsibe teszem, meghintem z...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA cukorból karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a margarint. Ha a margarinba elolvadt a karamell, beletesszük az almákat és puhára pároljuk. A formába rakjuk az almákat és a marad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű