4 tojás sárgája
8 evőkanál finomra darált mandula
1 doboz Cocomas kókuszkrém (szerintem lehet használni a kókusztej tejszínes sűrű részét is)
1-2 dl víz
Vanílás xukor, vagy vanília aroma, vagy vanília + stvevia
5 dkg jászvaj (ghee) vagy jó minőségű vaj
1-2 dkg reszelt keserű csokoládé, vagy olvasztott
Mandulát darálj egészen apró szeműre, keverd hozzá a kókusztejszín 2/3 részét (3 evőkanál), és azzal daráld addig, míg masszaszerű nem lesz (nyugodtan önthetsz hozzá egy kis vizet, ha túlságosan sűrű lenne)
Az 1/3 Cocomast (1 evőkanál) öntsd fel kb. 1-1,5 dl vízzel, tedd bele a tojások sárgáját, és vagy vízgőz felett (nagyobb lábasban forrásban lévő víz fölé helyezzük a kisebb lábast!), vagy ha elég bátor vagy, egyszerűen kis lángon, állandó keveréssel sűrítsd be a tojásos krémet
Ebbe a krémbe keverd bele az 5 dkg (púpozott evőkanál) vajat, és olvaszd fel
Amikor a tojásos krém már langyos, akkor öntsd hozzá a mandulás-vaníliás alaphoz, és jól keverd el (én tovább dolgoztam robotgéppel)
Végy egy jégtartó lapos tálcát, folpack-kal fóliázd ki, és öntsd bele a vaníliás-mandulás masszát
Reszelj a tetejére kevés csokoládét, vagy ne! -, hanem tálaláskor locsold meg olvasztott csokival
A jégtartó tetejét is borítsd be fóliával
Tedd be a Semmifredot mélyhűtőbe, és kb. 3 óra múlva kockákra vágva tálalhatod
Ha a fagyi tömb nehezen jönne ki a tálból, akkor egy kevés meleg vizet a tál hátsó felére csorgathatsz, és a jég azonnal megadja magát!
Érdemes a megfagyott finomságot fóliával együtt kiborítani, hogy ami azonnal nem fogy el, az könnyen visszarakható legyen a hűtőbe
Előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 90 percA vajat egy lábasban felolvasztom, majd hozzáöntöm a búzadarát Ezután mehet bele a tej, tejszín (nem felverve), kókusz. Ezt is jól elkeverjük és végül hozzáadjuk a cukrot, vaníliá...
Elkészítési idő:.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára...
Elkészítési idő: