4 tojás sárgája
8 evőkanál finomra darált mandula
1 doboz Cocomas kókuszkrém (szerintem lehet használni a kókusztej tejszínes sűrű részét is)
1-2 dl víz
Vanílás xukor, vagy vanília aroma, vagy vanília + stvevia
5 dkg jászvaj (ghee) vagy jó minőségű vaj
1-2 dkg reszelt keserű csokoládé, vagy olvasztott
Mandulát darálj egészen apró szeműre, keverd hozzá a kókusztejszín 2/3 részét (3 evőkanál), és azzal daráld addig, míg masszaszerű nem lesz (nyugodtan önthetsz hozzá egy kis vizet, ha túlságosan sűrű lenne)
Az 1/3 Cocomast (1 evőkanál) öntsd fel kb. 1-1,5 dl vízzel, tedd bele a tojások sárgáját, és vagy vízgőz felett (nagyobb lábasban forrásban lévő víz fölé helyezzük a kisebb lábast!), vagy ha elég bátor vagy, egyszerűen kis lángon, állandó keveréssel sűrítsd be a tojásos krémet
Ebbe a krémbe keverd bele az 5 dkg (púpozott evőkanál) vajat, és olvaszd fel
Amikor a tojásos krém már langyos, akkor öntsd hozzá a mandulás-vaníliás alaphoz, és jól keverd el (én tovább dolgoztam robotgéppel)
Végy egy jégtartó lapos tálcát, folpack-kal fóliázd ki, és öntsd bele a vaníliás-mandulás masszát
Reszelj a tetejére kevés csokoládét, vagy ne! -, hanem tálaláskor locsold meg olvasztott csokival
A jégtartó tetejét is borítsd be fóliával
Tedd be a Semmifredot mélyhűtőbe, és kb. 3 óra múlva kockákra vágva tálalhatod
Ha a fagyi tömb nehezen jönne ki a tálból, akkor egy kevés meleg vizet a tál hátsó felére csorgathatsz, és a jég azonnal megadja magát!
Érdemes a megfagyott finomságot fóliával együtt kiborítani, hogy ami azonnal nem fogy el, az könnyen visszarakható legyen a hűtőbe
http://paleovital.hu/?p=6098
1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Beleöntjük lisztezett, zsírozott tepsibe. 3. A tetejére rárakosgatjuk a meggyet. 4. Tűpróbáig sütjük. sütési hőfok: 180°C tepsi mérete:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a cukrot, és a tojást kikeverjük, majd a pürésített vagy villával összetört banánt hozzáadjuk. Ha késes aprítót használunk, akkor az eddigi hozzávalók mehetnek bele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 185 fokra. 2. Dobd a banánokat a keverőtálba és villával törd össze őket, majd öntsd rá a fehérbort, az olajat a cukrot és a fahéjat. Kufircold össze a c...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűLisztben a cukrot és a sót elkeverni. Ezutan hozzáadjuk a zsirt, elmorzsoljuk benne.Tejet meglangyosítani és az élesztőt belemorzsolni. Liszt közepébe mélyedés bele a 2 tojás,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű