Tésztához:
1 egész tojás, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, vanília aroma, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 narancs leve és héja.
Krémhez:
15 dkg vaj, 3 ek. liszt, 3 dl tej, 20 dkg cukor,
A tésztát kisebb őzgerinc formában megsütjük.
A lisztet és a tejet felfőzzük. A cukrot és a vajat kikeverjük. Ha a lisztes tejes keverék meghűlt, a cukros vajhoz adjuk. Ezzel töltjük meg a tésztát.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral keverjük habosra, majd a tojássárgákat egyenként dolgozzuk a vajhoz, utána a citrom reszelt héját és levét is forgassuk bele. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávalót egy keverőtálba összekészítjük, majd gépi habverővel összedolgozzuk. 2. A tepsit sütő papírral kibéleljük és beleöntjük az összekevert masszát. 3. A massza t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű