A tésztához
500 g liszt
100 g darált dió
250 g cukor
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál olvasztott méz
A krémhez
5 kis pohár tejföl
250 g dió
250 g porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
A tetejére
150 g étcsokoládé
1,5 evőkanál étolaj
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, erre fektetjük a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és megtöltjük a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot hűvös helyen tartjuk, majd szeleteljük a krémest
1. lépés Dolgozd össze a száraz alapanyagokat egymással, és keverd hozzájuk az előre felvert tojásokat, végül a kókuszzsírt is. 2. lépés A keksz tésztáját két zsírpapír közöt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 almát vágj fel nagyon vékony szelletekre, egy gyalu segítségével. Facsard rá a szeletekre a citrom levét, így szép világos színűek maradnak. Egy nagy késes aprítógépben keverd ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokit finomra reszeljük. A lisztet összekeverjük a csokival, a sütőporral, a szódabikarbónával és a narancshéjjal. A tojásfehérjéket kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kézi mixerrel egyesítjük. A képen látható sütőformába tesszük egy-egy spatulával. A formát nem kell kikenni. Előmelegített sütőben 160 C-on kb. 15-17 percig sü...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű