menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekrémes diós rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg dió
25 dkg darált háztartási keksz
2 evőkanál kakaó(Holland)
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
Lehet ízesíteni rum aromával

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg margarin

Diós rúd:
35 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
10 dkg margarin

Máz:
10 dkg csoki
1 evőkanál olaj

Díszítés:kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat tálba rakom,kivétel a tej mert azt a végén adom hozzá amennyit felvesz a tésztánk nekem elég volt pont a 1,5 dl és összegyúrom.A krémhez a margarint kihabosítom a gesztenyével.A dió rúdhoz is a hozzávalókat és jól összekeverem.A tésztát nyújtom fólián mert így könnyebb feltekerni meg nem ragad le sehova,megkenem a gesztenyés krémmel,a diós krémből vastagabb rudat csinálunk szélére helyezzük feltekerjük.
Gőz fölött a csokit megolvasztom olajjal ,és a rudat bevonom vele,kókusszal szórom.

Gesztenyekrémes diós rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből,vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás – fahéjas rúd
Vaníliás – fahéjas rúd

: a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos-almás-kókuszos paleo süti
Mákos-almás-kókuszos paleo süti

A tojásokat szétválasztom, fehérjét xilittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrófánk (Zé)
Túrófánk (Zé)

Először a túrót kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, és egy csipetnyi sóval is ízesítjük a tésztát. Nedves kézzel nagyobb diónyi golyókat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk