Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gesztenyekrémes diós rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg dió
25 dkg darált háztartási keksz
2 evőkanál kakaó(Holland)
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
Lehet ízesíteni rum aromával

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg margarin

Diós rúd:
35 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
10 dkg margarin

Máz:
10 dkg csoki
1 evőkanál olaj

Díszítés:kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat tálba rakom,kivétel a tej mert azt a végén adom hozzá amennyit felvesz a tésztánk nekem elég volt pont a 1,5 dl és összegyúrom.A krémhez a margarint kihabosítom a gesztenyével.A dió rúdhoz is a hozzávalókat és jól összekeverem.A tésztát nyújtom fólián mert így könnyebb feltekerni meg nem ragad le sehova,megkenem a gesztenyés krémmel,a diós krémből vastagabb rudat csinálunk szélére helyezzük feltekerjük.
Gőz fölött a csokit megolvasztom olajjal ,és a rudat bevonom vele,kókusszal szórom.

Gesztenyekrémes diós rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kakaós mézes
Kakaós mézes

15dkg kenyérliszt (én most Nutrit használtam, de pl múltkor a lúdlábnál Mester kelt tészta liszttel készült), 150ml víz, csipet só, 1 ek cukor, 2 ek méz, késhegynyi szódab. és ugya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós sütemény/Apró sajtos kifli
Sós sütemény/Apró sajtos kifli

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Macaron
Macaron

(Ha nincs mandulaliszted darálj át a szükséges gramm helyett mákot, diót, mandulát, vagy mogyorót a porcukorral és szitáld együtt át! 8,5 dkg átszitált mandulaliszt + 8,5 dkg p...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Pihentetés nélküli - azonnal puha mézes!
Pihentetés nélküli - azonnal puha mézes!

A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk