6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
só,
lekvár
A tojásfehérjét sóval felverjük félkeményre, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ha jó kemény egyesével a tojássárgáját is beledolgozzuk, végül fakanállal óvatosan belekavarjuk a lisztes szódabikarbónát szitálva. 180 fokon tűpróbáig sütjük, ha kihűlt megkenjük lekvárral.
Vizes konyharuhába tekerjük a még meleg piskótát.
1 Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) 2 A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsolom a sütőt 200-210 fokra. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálba szitálom, majd elkeverem. Ha kakaós muffint szeretnénk azt itt keverjük hozzá. Egy másik tálba kimérem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe morzsolom az élesztőt, hozzáadok egy csipet sót, és felfuttatom. Közben a lisztet és a zsírt összemorzsolom, hozzáadom a porcukrot, a sót, a tojásokat és végül a...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KözepesMáz hozzá, 5 evők kakaópor,8 evk porcukor ,e evőkanál margarin,2 dl forró víz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű