30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
fél citrom héja
1 tk sütőpor
15 dkg lekvár
1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és citromhéjat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját. Fóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A tésztát porcukorral hintett deszkán fél cm-re nyújtjuk, kiszúrjuk, minden másodikba szúrunk egy kisebb lyukat és sütőpapírra tesszük.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
4. A kihűlt lyukas és teli darabokat lekvárral összeragasztjuk és kis lekvárt teszünk a lyukakba is, majd porcukrot szitálunk a tetejére.
Kb. 30 darab linzer lesz ennyi tésztából.
A tejben megáztatjuk a mákot. A tojást habosra keverjük a cukorral, a vajjal meg a sütőporral, beletesszük a reszelt citromhéjat, a lisztet meg a megáztatott mákot. Alaposan kizsír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot és a diót. Összekeverjük. Két gáztepsit megszórunk zsemlyemorzsával. A tésztából kis golyókat formázunk, majd zsem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű