30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
fél citrom héja
1 tk sütőpor
15 dkg lekvár
1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és citromhéjat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját. Fóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A tésztát porcukorral hintett deszkán fél cm-re nyújtjuk, kiszúrjuk, minden másodikba szúrunk egy kisebb lyukat és sütőpapírra tesszük.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
4. A kihűlt lyukas és teli darabokat lekvárral összeragasztjuk és kis lekvárt teszünk a lyukakba is, majd porcukrot szitálunk a tetejére.
Kb. 30 darab linzer lesz ennyi tésztából.
A sütőt előmelegítjük 150 C-ra, és előkészítünk szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük úgy, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félreteszem. Egy másik keverőtálban habosra keverem a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA vizet, vajat, sót, xilitet felforraljuk, hozzáöntjük a lisztet és addig keverjük amíg a massza teljesen összeáll. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat (j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés lengyos, cukros tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és 1 órán keresztül kelni hagyjuk. Ha megkelt, lisztezett felületen újjnyi vastagra nyú...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes