Hozzávalók:
Tésztához:
500 g finom liszt
200 g porcukor
250 g margarin vagy vaj
2 egész tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Töltelékhez:
750 g túró
120 g porcukor
250 ml tejföl
1 tojás sárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenletesen.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a tésztára kenjük. A megmaradt tésztából hengereket formázunk, majd rácsszerűen a töltelékre tesszük.
180 fokon kb 35-40 percig sütjük (sütő függő). Tetejét porcukorral szórjuk.
Összegyúrni, két részre osztani. A világos tésztába citromhéjat reszelünk és 1 teáskanál vanilia aromát teszünk. A másik tésztába egy teáskanál karobport. Mindkettőt kinyújtottam...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/patriotaeuropa/posts/608701269248696
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot és a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kikeverjük, aztán hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és apránként ezt is hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2. A csokoládét mikróban felolvasztjuk. Közben egy-két percenként átkeverjük, különben megég! 3. Az olvasztott csokihoz hozzákeverjük a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű