50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaópor
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl langyos tej
25 dkg porcukor
rumaroma (ízlés szerint)
2 evőkanál olaj
10 dkg étcsokoládé
A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, hogy az egészet jól összedolgozzuk. A masszát ezután tálcára terítjük, majd elegyengetjük úgy, hogy nagyjából 1 centi vastag legyen.
Fontos, hogy a tetejét elsimítsuk, a csoki akkor mutat szépen rajta. A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd ráöntjük a masszára, és egy késsel elsimítjuk. A sütit 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, majd feldaraboljuk.
Először készítsük el a kávét, kb. annyit amennyivel a piskótákat be lehet áztatni. Ezután jöhet a mascarpone krém. Verjük fel a tojássárgáját cukorral, majd keverjük hozzá a masc...
Elkészítési idő:A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a habhoz adjuk. A tésztát papírral bélelt t...
Elkészítési idő:1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval habosra kikeverjük. 2. A sütőporos lisztet hozzáadjuk, majd a többi hozzávalóval simára keverjük. 3. Vagy sütőpapírral k...
Elkészítési idő: