3 alma (300 g), meghámozva, kicsumázva, vékony szeletekre vágva
1 evőkanál citromlé
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál méz
3 evőkanál Graham liszt
1 evőkanál szójaliszt
1 mokkáskanál margarin (a sütőforma kikenéséhez)
100 g dióbél, durvára összevágva
1 mokkáskanál fahéj
50 g mazsola, beáztatva, leszűrve
1, A megtisztított és összevagdalt almát meglocsoljuk citromlével
2, A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, 3 evőkanál mézet, majd a tojássárgáját, legvégül pedig a liszteket. A piskótatésztát margarinnal kikent, gyengén kilisztezett sütőformába öntjük.
3, A piskótát megszórjuk a dió felével, a fahéjjal és a mazsolával.
4, Az almaszeleteket a süteményre rendezzük, és 2 evőkanál mézzel meglocsoljuk (vagy kenőtollal bekenjük). A maradék diót rászórjuk.
5, Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük.
A szedret a cukorral,vaníliacukorral összefőzöm hozzáadom a pudingokat és ezzel is összefőzöm. A zselatint beáztatom felolvasztom(nem főzöm) a szederhez keverem és hűlni teszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt. Egy lábosba felmelegítjük a tejet, az olajat és a vajat. Felolvasztjuk benne a felaprított csokit, majd hozzákeverjük a kakaóport. Hagyjuk kihűlni....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mandarinokat alaposan megmossuk, majd egy edényben felrakjuk főni, annyi vízzel amennyi ellepi. Kb. 1 órán át takarékon főzzük. Ezután egy szűrőbe rakjuk a megfőtt mandarinokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCsatos tortaforma átmérője: 24 cm Egy lábosba a joghurtot, a zselatinport és a cukrot összekeverjük és felmelegítjük. (De nem szabad felforralni) Félre tesszük hűlni. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű